Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα


Συνοδεία πολυμελούς αποστολής και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φτάνει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που δηλώνει ότι επιθυμεί «να ανοίξει μία νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ελλάδα», θα γίνει αρχικά δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται η υπογραφή δέκα διμερών συμφωνιών.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαϊάν, ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, η υπουργός Εκπαίδευσης Νιμέτ Τσουμπουκτσού, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουργρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Βεϊσέλ Έρογλου.

Παράλληλα, την τουρκική αποστολή συμπληρώνει εκατονταμελής ομάδα επιχειρηματιών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να καταφτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» περίπου στις 11:30 και εκεί θα τον υποδεχθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κάρολο Παπούλια και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά (ώρα 15:00).

Το απόγευμα (4:00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» η μεικτή συνεδρίαση των 17 Ελλήνων και Τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας, υπό την προεδρία των κ. Παπανδρέου και Ερντογάν.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου (6:00 μ.μ.) θα ακολουθήσει το ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ (7:15 μ.μ.), πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ. Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που φέρνει μαζί του ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το βράδυ (9:00 μ.μ.) ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ερντογάν και της συζύγου του.

Η ατζέντα των επαφών

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Ερντογάν, Αθήνα και Άγκυρα αναμένεται να υπογράψουν δέκα συμφωνίες που αφορούν στους τομείς της οικονομίας, του περιβάλλοντος και του τουρισμού.

Στο επίκεντρο, δε, των επαφών αναμένεται να βρεθεί η πρόταση που προτίθεται να υποβάλει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στον Γιώργο Παπανδρέου για αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των δύο χωρών. Όπως δήλωσε ο κ. Ερντογάν στη ΝΕΤ, «και οι δύο χώρες έχουν τεράστιες αμυντικές δαπάνες και μ' αυτό τον τρόπο θα πετύχουν μεγάλη εξοικονόμηση».

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται όχι απλώς για θεμιτή, αλλά «επιβεβλημένη συμφωνία», δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πολλά χρήματα του ελληνικού και του τουρκικού λαού, αντί να πηγαίνουν σε άλλες δράσεις, πηγαίνουν στους εξοπλισμούς. Από κει και πέρα, όμως, οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ περιορισμένες, είναι πολύ αυστηρές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τη δήλωση Ερντογάν.

«Φρούριο» η Αθήνα

Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, είναι δρακόντεια. Εκατοντάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ακόμα και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), θα διατεθούν για τη φύλαξη των χώρων όπου θα κινηθεί ο κ. Ερντογάν, αρχής γενόμενης από το «Ελ.Βενιζέλος».

«Ζώνη ασφαλείας» θα δημιουργηθεί περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου θα διαμένει, ενώ έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών και στους χώρους που θα επισκεφτεί, όπως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη θα επιτηρεί την πρεσβεία της Τουρκίας, ενώ άντρες της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται και σε κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία τουρκικών επιχειρήσεων.

Αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή τo απόγευμα της Παρασκευής, καθώς στις 19:00 έχει προγραμματιστεί από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια ενδεχομένως να γίνει πορεία προς τη Βουλή και την τουρκική πρεσβεία.

Η Τροχαία θα κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης - στάθμευσης γύρω οπό το ξενοδοχείο αλλά και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους όπου θα περνά η πομπή με τον κ. Ερντογάν.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1136401&rss=yes.


Greek Expresssssssssssssssss

0 Comments:

Post a Comment




Locations of Site Visitors