Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY


Γράφει η Άννα Δόλλαρη

Οι μετασεισμοί από το τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που συγκλόνισε σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, συνεχίζονται. Οι «καυτές» αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την εν λόγω υπόθεση. Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής, προς παραπομπή φέρονται έξι πρώην υπουργοί της ΝΔ, ενώ παράλληλα με τις αποκαλύψεις των «Επικαίρων» στο προηγούμενο τεύχος για τους ιερούς δεσμούς που είχε αναπτύξει η Marfin με το Βατοπέδι και τα ιλιγγιώδη δάνεια που είχε πάρει από τη συγκεκριμένη τράπεζα ο Εφραίμ, ξαφνικά ξεκινά μία νέα δικαστική έρευνα, αφού μπήκαμε πλέον στην καρδιά του οικονομικού σκανδάλου, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν «ορφανά» εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κυρίου Μανώλη Μπεντενιώτη και την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως δημοσιοποίησαν τα «Επίκαιρα» στο τελευταίο τεύχος τους, προκύπτει ότι: «Παραμένουν κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα για τον πυρήνα αυτού του σκανδάλου, τη διακρίβωση των μεθόδων και των προσώπων που προσπορίστηκαν χρηματικά και οικονομικά οφέλη που προέκυψαν από αδικαιολόγητη και με αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου αύξηση της περιουσίας της Μονής. Ένας υπολογισμός προσδιορίζει σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ τη ζημία του Δημοσίου, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί με ακρίβεια από μια έκθεση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Ενώ από όλα τα άλλα στοιχεία, σε συνδυασμό με τις αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών της Μονής, αλλά και των λοιπών περιφερειακών συναλλαγών, προκύπτει ότι έχουν διακινηθεί περίπου 280 εκατ. ευρώ, ότι πάνω από 27 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε άγνωστους προορισμούς, ενώ ποσό τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ έχει αναληφθεί σε μετρητά».

Εντύπωση όμως προκαλεί και η «σιγή ιχθύος» που τηρούν οι εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο αυτό, ίσως γιατί περιμένουν από την Τράπεζα της Ελλάδος να καταθέσει στη Βουλή μεταξύ άλλων στοιχείων τα ακόλουθα:

  • Τις δανειακές συμβάσεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και των εταιρειών (Rassadel και Madeus) και τις εμπράγματες ασφάλειες που παρείχε.
  • Την ανάλυση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και την τυχόν ζημία, που προέκυψε για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
  • Την αιτιολόγηση της απόφασης για τη χορήγηση του δανείου των 80.000.000 ευρώ, για τη συμμετοχή της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, ύψους 50.000.000 ευρώ, και την αγορά μετοχών του ΟΤΕ, ύψους 30.000.000 ευρώ.

Η παραπάνω αποκάλυψη είναι μια ακόμα δημοσιογραφική επιτυχία του περιοδικού, η οποία επιτεύχθηκε λόγω της επιμονής μας στο ρεπορτάζ. Αντίθετα, με τους αναπαραγωγείς του αποκλειστικού μας, που φρόντισαν να το «υιοθετήσουν» κατόπιν εορτής, που κινήθηκαν με ταπεινά για εμάς, ισχυρά επιχειρηματικά γι’ αυτούς, συμφέροντα.

Πηγή: Εβδομαδιαίο Περιοδικό "Επίκαιρα".


Greek Expresssssssssssssssss

0 Comments:

Post a Comment




Locations of Site Visitors