Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY


Σε διάβημα προς την Τουρκία, με το οποίο την καλεί να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προχώρησε η Ελλάδα, μετά την απόφαση της Τουρκίας να βγάλει το σκάφος «Πίρι Ρέις» για σεισμολογικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο...

...σε περιοχή όπου επικαλύπτεται η Ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

«Το «Πίρι Ρέις» δεν έχει εισέλθει στην περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Προς το παρόν δεν έχει εισέλθει σε περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καίτοι στη ναυτική αναγγελία που εξεδόθη προβλέπει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Θα δούμε αν θα μπει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Παρακολουθούμε την κατάσταση και λαμβάνονται όπως πάντα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα» και πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα ούτε παραχωρεί ούτε παραιτείται, ούτε θέτει σε αχρησία οποιοδήποτε κυριαρχικό δικαίωμά της. Πιστεύουμε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός αυτά που είπε στην Αθήνα τα εννοούσε, ωστόσο η Τουρκική πλευρά πρέπει να τα αποδεικνύει καθημερινά στο Αιγαίο. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Η Ελληνική και η Τουρκική κυβέρνηση επικοινωνούν σε επίπεδο Πρωθυπουργών, αρμοδίων Υπουργών και υπηρεσιακών στελεχών και προσπαθούμε να αποφορτίσουμε την ατμόσφαιρα και να αποφύγουμε τις εντάσεις. Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τα γεγονότα και προστατεύουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τις διοικητικές αρμοδιότητές της που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις. Δεν θέλουμε να δώσουμε ούτε μικρότερη ούτε μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα, παρά μόνο την ακριβή περιγραφή των διαστάσεων κάθε συμβάντος».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας γνωστοποίησε ότι «η Ελλάδα πρόκειται να επιδώσει ρηματική διακοίνωση» σημειώνοντας πως «οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο Πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19 Ιουλίου» και πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχουν Ελληνικά πλωτά μέσα που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Από την πλευρά της η Ν.Δ. μέσω του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει «Η Νέα Δημοκρατία με την από 30 Ιουνίου 2010 ανακοίνωσή της, είχε προβλέψει και προειδοποιήσει εγκαίρως την Τουρκία να μην επαναλάβει "παλαιές αμαρτίες", υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί τουρκικές έρευνες στα θαλάσσια σύνορα με τη χώρα μας και ειδικά μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία σήμερα με την έξοδο του «Πίρι Ρέις» για θαλάσσιες έρευνες στην περιοχή Καστελόριζου-Ρόδου, και με εκπεφρασμένη πρόθεση να εισέλθει το σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας καθώς και διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες δικαίου. Με τη στάση της αυτή, η Τουρκία δυναμιτίζει τις διερευνητικές συνομιλίες για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, αλλά και την ιδιότητά της ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση σε άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες για την αποφυγή τετελεσμένων γεγονότων και την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας συμφερόντων».

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας ξεπερνούν κατά πολύ την ανοχή μας», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης και συμπληρώνει: «Χρειάζεται απάντηση ανάλογη και ισοδύναμη με την πρόκληση. Ας αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τις ευθύνες της, διαφορετικά τα τετελεσμένα αυτά γεγονότα την καθιστούν υπόλογη απέναντι στον Ελληνικό λαό».

Πηγή: http://www.trikalanews.gr/article/14470.

Σχόλιο δικό μας: Άρχισαν τα όργανα, το Πίρι Ρέις εργάζεται...


Greek Expresssssssssssssssss

0 Comments:

Post a Comment




Locations of Site Visitors