Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY


Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Μπουένος Άιρες για να τιμήσουν τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Νέστορ Κίρσνερ και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη σύζυγό του, εν ενεργεία πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες.

Ο 60χρονς Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος θήτευσε στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του από το 2003 ως το 2007, απεβίωσε ξαφνικά προχθές, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, από καρδιακή προσβολή. Όταν ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου του, ο προαύλιος χώρος μπροστά στο προεδρικό μέγαρο κατακλύστηκε αμέσως από συγκινημένα πλήθη τα οποία τον μετέτρεψαν σε αυτοσχέδιο βωμό, με λουλούδια, χειρόγραφα σημειώματα και εθνικές σημαίες.

Στελέχη κομμάτων και κινημάτων, πολιτικοί αντίπαλοι και φίλοι, νέοι και ηλικιωμένοι, εργάτες και μέλη της εργατικής τάξης συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη θλίψη τους. «Κριστίνα, δύναμη» και «Τώρα, πιο Αργεντίνος από ποτέ», έγραφαν τα πανό έξω από το προεδρικό μέγαρο. «Ευχαριστούμε, Νέστορ, που έκανες την Αργεντινή να σταθεί ξανά στα πόδια της», διάβαζες στα περισσότερα σημειώματα.

Εκατοντάδες και τα επίσημα μηνύματα συλλυπητηρίων που έφθασαν στο Μπουένος Άιρες. Μηνύματα συλλυπητηρίων από ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, αλλά και από πάρα πολλές άλλες χώρες υπογράμμισαν την αδόκητη απώλεια και μετέφεραν το πλέον θερμό κύμα συμπαράστασης όλου του κόσμου προς τον λαό της Αργεντινής.

Οι πρόεδροι της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, της Παραγουάης Φερνάνδο Λούγο και του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα παρέστησαν χθες στο Μπουένος Άιρες στην κηδεία. Η κηδεία έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, αυτό όμως δεν εμπόδισε μια απίστευτη λαοθάλασσα να συμμετάσχει, με τον ίδιο παλμό του 1952, όταν η Αργεντινή θρήνησε το χαμό της Εβίτα Περόν.

Τη συμβολή του Κίρτσνερ στην εξέλιξη της Αργεντινής εξήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο ανέφερε ότι «συγκινήθηκε βαθιά» από το θάνατό του, σε μήνυμά του προς την «αγαπητή πρόεδρο και φίλη Κριστίνα».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «φίλο των Ηνωμένων Εθνών» που πάντοτε πίστευε στην πολυμερή συνεργασία, ενώ ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν εξήρε τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση στη χώρα του (παρόλο που εκείνο τον καιρό το ΔΝΤ έβαζε εμπόδια στα σχέδιά του). Ο Κίρσνερ κατάφερε να μειώσει δραστικά το βάρος του χρέους, να αποφύγει την περαιτέρω αποδιάρθρωση της αργεντίνικης οικονομίας και να την επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης μετά την κρίση του 2001.

«Ο ισχυρός άνδρας της Αργεντινής»

Ο Κίρτσνερ, γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1950 στο Ρίο Γαγέγος, στην επαρχία Σάντα Κρους, στη νότια Αργεντινή. Σπούδασε νομικές επιστήμες, και είχε διατελέσει κυβερνήτης για δώδεκα χρόνια στην πλούσια αυτή σε πετρέλαιο επαρχία.

Το 2003 κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Αργεντινής, έναντι του πρώην προέδρου Κάρλος Μένεμ, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του πριν από τον δεύτερο γύρο, και ο Κίρτσνερ ορκίστηκε πρόεδρος.

Ως επικεφαλής της χώρας, ο Νέστορ Κίρτσνερ επωφελήθηκε της εκτίναξης των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας του, η οποία είχε πληγεί από την χειρότερη κρίση στην ιστορία της το 2001-2002.

Το 2005, ο Κίρτσνερ διαπραγματεύτηκε επίσης τα τρία τέταρτα του ιδιωτικού χρέους της χώρας, το οποίο πλησίαζε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και ρύθμισε τους λογαριασμούς της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (9,5 δισεκατομμύρια δολάρια), το οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την κρίση.

Η προεδρία του σηματοδοτήθηκε επίσης από το άνοιγμα εκ νέου των υποθέσεων εγκληματιών της δικτατορίας, η οποία άφησε πίσω της 30.000 αγνοούμενους, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ του 1976 και του 1983.

Παρά τη μεγάλη δημοτικότητά του, η οποία έφτανε στο 60%, ο Κίρτσνερ δεν θέλησε να είναι υποψήφιος το 2007 για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της συζύγου του Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μάξιμο (32 ετών) και την Φλορένσια (19 ετών).

Η σημασία της οικονομικής πολιτικής του Κίρτσνερ για εμάς τους Έλληνες

Ο Νέστορ Κίρτσνερ ήταν ο πολιτικός που δεν δίστασε να τα βάλει με τους Αμερικανούς και με το ΔΝΤ. Που τόλμησε να προχωρήσει στην πιο μεγάλη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της Αργεντινής στην ιστορία. Αγνόησε τα μέτρα που τού πρότειναν οι ξένοι και τόνωσε την οικονομία της χώρας του χρησιμοποιώντας ως κινητήριο άξονα την εβρισκόμενη σε μαρασμό τότε αγροτική εκμετάλλευση. Αρνήθηκε σθεναρά τις προτεινόμενες καλλιέργειες συγκεκριμένων προϊόντων και με φιλελεύθερο σύστημα οδήγησε τον αγροτικό κόσμο της Αργεντινής σε μεγάλη ευμάρεια.

Ο Νέστορ Κίρτσνερ προβαλλόταν για πολύ καιρό ως το "κακό παιδί" τον Αμερικανών, ως ο "εκβιαστής του ΔΝΤ", αλλά τελικά το ΔΝΤ ήταν αυτό που υποχώρησε και δέχτηκε τις προτάσεις του, όταν κατάλαβε ότι ή θα έπρεπε να δεχτεί ή αλλιώς δεν θα έπαιρνε ούτε δεκάρα τσακιστή από την "πτωχευμένη" Αργεντινή. Πτώχευσε ο Κίρτσνερ ελεγχόμενα την Αργεντινή του και έβγαλε τους πολίτες του από τη φτώχια και την ανεργία (η οποία είχε ανέλθει στο 20% του συνολικού πληθυσμού).

Αυτά, προς γνώση και συμμόρφωση ημών... Και προς απάντηση στους στυγνούς εκβιασμούς κάποιου θρασύδειλου και ανίκανου πολιτικού μας... Επιτέλους, πια!...


Greek Expresssssssssssssssss

0 Comments:

Post a Comment




Locations of Site Visitors