Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY


Γράφει ο Νίκος Ε. Σταυρουλάκης

Στην επικαιρότητα επανήλθε χθες το θέμα της μαχητικής δασκάλας της Θράκης Χαράς Νικοπούλου (με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή), η οποία μετά από πέντε χρόνια παραμονής και ηρωικής διδακτικής προσφοράς στο ακριτικό Μεγάλο Δέρρειο του Έβρου (μικρό χωριό δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα) από την προσεχή σχολική χρονιά θα υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Γ’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Η υπηρεσιακή μετακίνησή της επανέφερε στο προσκήνιο την έντονη συζήτηση για την προσφορά της στη μειονοτική εκπαίδευση, καθώς ο ρόλος των Ελλήνων εκπαιδευτικών σης ευαίσθητες μειονοτικές περιοχές της Θράκης δεν οφείλει να τροφοδοτεί τις πλαστές αιτιάσεις της Άγκυρας και των οργάνων της στη Θράκη.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με ακριβή στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η μετάθεσή της πραγματοποιείται οικεία βουλήσει, το τουρκικό προξενείο «πανηγυρίζει» για την απομάκρυνση της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών δασκάλας του Έβρου.

Την απομάκρυνση της επεδίωκαν με κάθε τρόπο τα όργανα του τουρκικού Προξενείου, και ασφαλώς η εξέλιξη ικανοποιεί τις επιδιώξεις τους,

Πάντως, με αφορμή τις συνθήκες μετάθεσης της κ. Νικοπούλου από το Δέρρειο, σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Η δασκάλα Χαρά Νικοπού­λου ζήτησε μετάθεση από το δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρρειου, στο οποίο δίδασκε, στη Γ περιοχή Θεσσαλονίκης, για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει επί λέξει στην αίτηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 2387, Γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης Ροδόπης, σης 30.11.2010»!...

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται το ενδιαφέρον στοιχείο ότι «η περιοχή στην οποία η ίδια ζήτησε να μετατεθεί απαιτούσε 61.9 μόρια και η κ. Νικοπούλου είχε 76.4 μόρια, συνεπώς πληρούσε απόλυτα τις προϋποθέσεις για μετάθεση στην πρώτη της επιλογή, όπως και έγινε».

Ωστόσο, με αφορμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η ίδια θα επιθυμούσε να παραμείνει στο Δέρρειο και ότι τελικώς «υποχρεώθηκε» να ζητήσει τη μετάθεσή της λόγω των επιθέσεων που έχει υποστεί (έχει επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις κατά της ζωής της, ενώ το 2008 όργανα του Προξενείου της έσπασαν το χέρι), η ανακοίνωση αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα (χθες) 2.6.2010 δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση κανένα άλλο αίτημα της κ. Νικοπούλου». Είναι επίσης γνωστό ότι η στάση και οι θέσεις της Χ. Νικοπούλου την είχαν φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπη με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τροφοδοτώντας απόψεις περί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας στον Έβρο.

Στο θέμα παρενέβη χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο οποίος, αφού παρέθεσε τα στοιχεία της οικειοθελούς μετακίνησής της, ανέφερε ότι «κάποιες φήμες, για απειλές κ.λπ., είναι τελείως ανυπόστατες και δεν υπάρχει καμία ανάλογη καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας».

Επισήμανε, ωστόσο, ο κ. Πεταλωτής ότι «ειδικά στο χώρο της Θράκης, όπου υπάρχει και μειονοτική εκπαίδευση, θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί και επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που αναφύονται εκεί, υπάρχει και γόνιμο έδαφος για εκμετάλλευση πολλών καταστάσεων. Εμείς, ως πολιτεία, αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα όλα τα ζητήματα και αυτό θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί της».

Πηγή: Απογευματινή.


Greek Expresssssssssssssssss

0 Comments:

Post a Comment




Locations of Site Visitors