Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY


Το βίντεο με ένα 8χρονο κοριτσάκι από την Σαουδική Αραβία την μικρή Juju κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Μέσα σε 51 δευτερόλεπτα δείχνει ότι έχει καταλάβει τα πάντα από όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο και με την παιδική αθωότητα των οχτώ της χρόνων απευθύνει έκκληση στον Χόσνι Μουμπάρακ να φύγει όσο είναι καιρός.

Χαρακτηριστικό είναι το τέλος του μηνύματος που «ενημερώνει» τον αιγύπτιο πρόεδρο με συνωμοτικό ύφος: «Είναι γνωστό ότι οι αστυνομικοί σου βγάζουν τις στολές τους και ενώνονται με τον λαό»!


Greek Expresssssssssssssssss



Ομοβροντία πιέσεων δέχεται τις τελευταίες ώρες από τη διεθνή κοινότητα ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, να αποφύγει την κλιμάκωση της βίας στη χώρα του, αλλά και να υιοθετήσει νέες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, καθώς χιλιάδες πολίτες παραμένουν στους δρόμους τόσο του Καΐρου όσο και άλλων πόλεων, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του καθεστώτος.

Λίγο πριν από τις 12:00, χιλιάδες πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ενώ, σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα που απέστειλε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Η.Π.Α. έχουν ήδη δώσει εντολή στο προσωπικό της πρεσβείας τους στο Κάιρο να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εκκένωσης του κτιρίου ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό από το State department πως από αύριο θα ξεκινήσουν πτήσεις για την ασφαλή μεταφορά όσον υπηκόων τους επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Αίγυτπο.

Αρκετοί κάτοικοι στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ αλλά και Πορτ Σάιντ βρίσκονταν επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές, με τους οποίους ενώθηκαν κύματα άλλων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, απορρίπτοντας τις αλλαγές που προώθησε ο Μουμπάρακ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πηγή: Zougla.gr.


Greek Expresssssssssssssssss


Δύο ιστορικοί λαοί, οι Τυνήσιοι και οι Αιγύπτιοι, δίνουν αυτή τη στιγμή τον υπέρ πάντων αγώνα τους για την ελευθερία! Έχουν βγει στους δρόμους και στις πλατείες, διαδηλώνοντας με απαράμιλλο θάρρος εναντίον δύο δικτατόρων, του Μπεν Αλί (ο οποίος ήδη έφυγε παίρνοντας μαζί του ένα σωρό ράβδους χρυσού για τις ...ψιλοανάγκες του, ο κανάγιας) και του σιχαμερού βρωμόγερου Χόσνι Μουμπάρακ. Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε με συγκίνηση τα τεκταινόμενα, ιδιαίτερα δε την εκατόμβη νεκρών στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και τις υπόλοιπες πόλεις της πανέμορφης χώρας του Νείλου... Γι' αυτό το λόγο κυρίως, ενεργοποιούμαστε απόψε και αύριο θα έχουμε αρκετές αναρτήσεις πάνω στα, μεγάλης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, γεγονότα. Τώρα θα αρκεστούμε να παραθέσουμε ένα ποίημα αφιερωμένο με αγάπη και ολόθερμη συμπαράσταση στους αγωνιστές, που αψηφούν τη ζωή τους για την ελευθερία. Τίτλος του ποιήματος: "Φωτιές της Τύνιδας και του Καΐρου":

ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΥΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Φωτιές της Τύνιδας και του Καΐρου,
φέρτε στον κόσμο λευτεριά,
λαοί της Τυνησίας και της Αιγύπτου,
απαλλαγείτε απ’ τα δεσμά!

Ένα ποτάμι λάβα, ένα ποτάμι,
ξεχύνεται γιομάτο οργή,
στο φοβερό του διάβα θα ξεκάνει,
κάθε δικτάτορα πάνω στη γη,
καιρός, ο υποταγμένος να υποτάξει,
ο προδομένος, νικητής να βγει,
ο πικραμένος να χαμογελάσει,
ο αστός να φάει τ’ αρχόντου το φαγί!

Νεκροί της Τύνιδας και του Καΐρου,
το αίμα σας στον Θεό βοά,
λαοί της Τυνησίας και της Αιγύπτου,
αποτινάξτε την σκλαβιά!

Ιδού, οι αχρείοι τρέμουν ηγεμόνες,
στην νύχτα φεύγουν μυστικά,
καθώς οι πληρωμένοι δολοφόνοι,
που το έργο τους τελειώνουν παστρικά
και ιδού, των τανκς κοπάζουν τα κανόνια,
σωπαίνουν τα τουφέκια ρυθμικά,
αγάπη, αδερφοσύνη, ειρήνη, ομόνοια,
των λεύτερων εθνών τα ιδανικά!

Παναγιώτης Θ. Τουμάσης


Greek Expresssssssssssssssss

;;

Locations of Site Visitors