Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RT ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ --- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ PLAY

Σε διεθνή κλοιό ο Μπουμπάρακ



Ομοβροντία πιέσεων δέχεται τις τελευταίες ώρες από τη διεθνή κοινότητα ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, να αποφύγει την κλιμάκωση της βίας στη χώρα του, αλλά και να υιοθετήσει νέες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, καθώς χιλιάδες πολίτες παραμένουν στους δρόμους τόσο του Καΐρου όσο και άλλων πόλεων, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του καθεστώτος.

Λίγο πριν από τις 12:00, χιλιάδες πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ενώ, σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα που απέστειλε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Η.Π.Α. έχουν ήδη δώσει εντολή στο προσωπικό της πρεσβείας τους στο Κάιρο να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εκκένωσης του κτιρίου ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό από το State department πως από αύριο θα ξεκινήσουν πτήσεις για την ασφαλή μεταφορά όσον υπηκόων τους επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Αίγυτπο.

Αρκετοί κάτοικοι στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ αλλά και Πορτ Σάιντ βρίσκονταν επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές, με τους οποίους ενώθηκαν κύματα άλλων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, απορρίπτοντας τις αλλαγές που προώθησε ο Μουμπάρακ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πηγή: Zougla.gr.


Greek Expresssssssssssssssss

0 Comments:

Post a Comment




Locations of Site Visitors